Snelle levering
Laagste prijs
Gratis advies
2 jaar garantie

Begrippenlijst beveiligingscamera's


Begrippenlijst Beveiligingscamera's

AGC: auomatic gane controle
kan zelf het camera beeld lichter maken maar daardoor kan er wel meer ruis zijn

ATW: Auto tracking white balance

Wat is een IP-beveiligingscamera?

IP betekent internet protocol, deze camera's sluit u aan op uw netwerk

Een IP-camera is direct aangesloten op het netwerk, met netwerkbekabeling of soms via WIFI. De scherpte in megapixels varieert van 1 megapixel tot 5.

Het aansluiten van een IP-camera op een netwerk geniet de voorkeur door een stabiele verbinding.


Waar staat LUX voor?

Lux is het latijn voor licht.
De in de te bewaken omgeving licht wordt aangegeven in Lux. In de specificaties van iedere camera staat hoeveel lux deze minimaal nodig heeft voor degelijk beeld. Hoe lager deze is des te beter is het beeld met weinig tot geen licht. Maanlicht geeft ongeveer een 0.3 lux. Als de Lux waarde 0.0 is dan betekend dit dat de beveiligingscamera beeld geeft zelfs in complete duisternis. Dit komt door een systeem met infrarood Leds die zijn ingebouwd bij de camera. Bij complete duisternis geeft de beveiligingscamera dan nog steeds beeld. Het bereik van de camera is geheel afhankelijk van de aantal Leds. Grote leds geven een groter bereik dan kleine leds.

Wat is PoE en wat heb ik eraan?

PoE betekent Power of Ethernet, dit houdt in dat de voeding en internet door één kabel gaan. Een Cat5e kabel. Veel van onze IP-camera's hebben PoE omdat dit makkelijker te installeren is en u minder kabels heeft dan bij een Camera zonder PoE.

Wat is het verschil tussen CMOS en Sony Effio

CMOS geeft overdag beter beeld, terwijl Sony Effio beter beeld geeft met minder Lux.


Wat zijn TV lijnen en wat betekend dit voor de kwaliteit van mijn beveiligingscamera?
Bij analoge camera's wordt de kwaliteit van het beeld aan gegeven door TV-lijnen. Dit zijn het aantal horizontale lijnen in het beeld. Wij hebben camera's van 700-1200 TVL. Vanaf 700 TVL heeft u goed en duidelijk beeld. Bij 1200 TVL heeft u HD kwaliteit!

Hoe beveilig ik mijn IP-camera?

Het is raadzaam om het wachtwoord van uw IP-camera te veranderen zodat mensen van buitenaf niet aan uw beelden kunnen komen.

Wat betekend PTZ?

PTZ staat voor Pan-Tilt-Zoom. Pan betekent 'draaien', Tilt betekent 'kantelen' en met Zoom kunt u inzoomen en zo een opname dichterbij halen. Zoomen gaat meestal via de computersoftware, maar draaien en kantelen kan de PTZ-camera zelf. U draait en kantelt een PTZ-camera via de software, een mobiele app of afstandsbediening
Een PTZ-camera kunt u op afstand draaien, kantelen en zoomen.

Kabels en Video output


Een bekabelde beveiligingscamera heeft een BNC 75Ω aansluiting of netwerk output RJ45 datakabel.
De gebruikte kabel hiervoor is coax RG-59 kabel of UTP Cat5, deze kabel soorten waarborgen het hoogste beeldtransport.
Ook de recorder heeft een video output deze kan variëren van een BNC plug of scart aansluiting. Deze output is bedoeld voor een monitor om de beelden van uw beveiligingscamera’s te kunnen bekijken.