Snelle levering
Laagste prijs
Gratis advies
2 jaar garantie

Tips voor het plaatsen van beveiligingscamera's


Tips voor het plaatsen van beveiligingscamera's
Het plaatsen van beveiligingscamera's op de juiste manier hoe doe je dat?

Wanneer camera's goed geplaatst worden bespaart het werk en kosten.
Ook werkt het preventief en helpt het bij de opsporing van indringers
Met zo min mogelijk beveiligingscamera's een goed overzicht krijgen en de dader of daders goed in beeld krijgen voor identificatie daar doen we het voor.
Het is ook belangrijk om goed in beeld te krijgen hoe ze binnen komen, wat ze doen en hoe ze weer vertrekken.

Vooraf in kaart brengen wat u wilt bewaken, wat de toegangswegen hiernaar zijn en het wegwerken van de kabels zodat ze niet makkelijk doorgesneden kunnen worden is erg belangrijk.
Het zou zonde zijn als de camera goed gericht staat maar de kabel binnen enkele seconden onklaar gemaakt wordt.

We adviseren ook beveiligingscamera's buiten zo te plaatsen dat deze elkaar filmen. Bij voorkeur hangen camera's op een hoogte die niet makkelijk te bereiken is zonder trap of opstapje.

Plaats beveiligingscamera's niet te hoog
Wanneer een beveiligingscamera te hoog geplaatst wordt en daardoor te dicht bij het object hangt, wordt er teveel van boven gefilmd. Hierdoor is het goed zichtbaar dat er iemand in beeld is maar niet wie er in beeld is.
Als de camera alleen hoog kan hangen dan is het handig om genoeg afstand te nemen van het object of bijvoorbeeld de camera aan de muur de hangen.

Plaats camera's bij voorkeur in een hoek van de ruimte
Iedere camera heeft een bepaalde kijkhoek en een dode hoek.
Camera's in een hoek van een ruimte worden opgehangen zijn lastig te bereiken via de dode hoek. Hang beveiligingscamera's niet boven een raam of deur hierdoor kan de inbreker deze makkelijk en ongezien onklaar maken.

Gebruik beveiligings-camera stickers
Camerabewaking werkt vaak al preventief. Dus is het belangrijk dat duidelijk is dat u camerabewaking gebruikt. Ook een informatie sticker maakt dit duidelijk en kan helpen bij uw verdediging in de rechtszaal. Privacy telt zwaar maar als van tevoren duidelijk is gemaakt dat er videobewaking aanwezig was is dit een stuk beter.

Plaats tenminste bij elke buitendeur één camera
Inbrekers komen vaak via een klein raam binnen maar vertrekken vaak gewoon via de voor- of achterdeur. Het meest ideale is om de uitgangen vanuit twee richtingen te filmen:
* Als de inbreker alsnog via de deur naar binnen komt
* Als de inbreker vanuit het huis komt en naar buiten gaat

Camera's bij de deur hangen hoofdzakelijk voor identificatie. Wie komt er binnen en wie gaat er weg.
Bij winkels is er vaak maar een ingang.
We adviseren dan om de beveiligingscamera zoveel mogelijk op het gezicht te richten. Zijn er wel twee in- of uitgangen raden we ook een camera aan bij de andere in- of uitgang.

Is het noodzakelijk om voor elk object wat gefilmd moet worden één camera te hebben?
'Nee dat is zeker niet noodzakelijk'

Wanneer u de camera op de juiste plaats hangt is het mogelijk meerdere objecten met één camera te filmen. Een camera met een hoge resolutie en een grote kijkhoek zoals de HE-82R56-VPE  kunnen makkelijk de ingang en de kassa tegelijk filmen.

Houd rekening met de zon of lichtinval
Een hoge lichtintensiteit kan de camera overbelichten en het beeld grotendeels, of helemaal wit maken. Dit kan ook gebeuren bij infraroodcamera's als u deze 's nachts op bijvoorbeeld een felle lamp richt. De rest van het beeld wordt dan zwart. 

Beveiligingscamera's buiten laten filmen
Let wanneer u de buitenkant van een pand wilt filmen op de regels die gelden in uw gemeente.
Vaak mag, i.v.m. de wettelijk geregelde privacy de openbare weg niet, of slechts beperkt gefilmd worden. Worden beelden tegen de regels in gemaakt dan mogen deze vaak niet als bewijs gebruikt worden. Ook al zegt uw gevoel iets anders, ga hier toch zorgvuldig mee om.
Het plaatsen van buitencamera's is een zeer goede keuze. Vaak werkt het al preventief.Gebruik een infrarood of starlight beveiligingscamera zodat ook in het donker goed gefilmd kan worden.
Laat camera's aan de buitenkant goed opvallen want inbrekers kiezen vaak de makkelijkste weg.

Gaat het om uw huis?
Film dan de voortuin, achtertuin, oprit, eventueel garage ingang(en) en kleine paadjes naast de garage.
Een goed geplaatste camera kan een groot deel van de oprit of afrit filmen.
Niet altijd hoeft het beeld haarscherp of super duidelijk te zijn. Zolang de bewakingscamera's maar hun (preventieve) werk doen.

Vaak is het lastiger om de buitenkant te filmen van een winkel.
Dit komt mede door het verbod te filmen op de openbare weg. Wel mag u uw eigen producten filmen die bijv. voor de winkel zijn uitgestald.
Maar ook hier kan informatie van buitencamera's van belang zijn. Welke kant ging de dader op, hoe vluchtte de dader, in een auto, scooter etc. Ook hier werken beveiligingscamera's preventief.

Film waardevolle spullen
Film waardevolle spullen zodat u de acties van een inbreker filmt en bewijs heeft over de gestolen spullen.
Het is slim om een lijst te maken met spullen die interessant kunnen zijn voor een inbreker. Zoals de TV, laptops of een kassa/toonbank
Vergeet niet om ook de sieraden en overige waardevolle spullen op slaapkamers op te schrijven.
Wanneer we de camera's rond de in en uitgangen vooral gebruiken voor de identificatie dan mogen de beveiligingscamera's binnen een breder beeld opnemen. Bij elke beveiligingscamera blijft het de bedoeling om de dader zo goed mogelijk vast te leggen op film. Al is een extra camera ophangen niet slecht, het gebouw hoeft ook niet vol te hangen.
Tip: Film objecten vanuit meerdere hoeken want daders bewegen vaak veel.

Regels voor plaatsing van beveiligingscamera's
Naast de tips die we hierboven geven zijn er natuurlijk ook een aantal wetten en regels waar u zich aan dient te houden. Op deze site staat kort en duidelijk uitgelegd wat wel en niet mag.

Vrijblijvend advies
We adviseren u graag vrijblijvend over het plaatsen van beveiligingscamera's en het kiezen van de juiste bewakingscamera's. Neem contact met ons op per e-mail klantenservice@beveiligingscameras.nl  of via telefoonnummer 0495-548150.